30 april: Festival Kelder Open Air 8 in Baflo

30
apr

Na zeven mooie jaren met prima optredens van bands als o.a. Make Believe, AC/Dixi, KinKobra, Rodejo en Rococo is het festival Kelder Open Air toe aan editie nummer 8. Vanaf 2005 wordt dit jaarlijks terugkerende feest georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van Jeugdsoos de Kelder in Baflo. Voorheen was Kelder Open Air beter bekend onder de naam Qelder Open Air, ook wel QOA in de volksmond, maar door de naderende troonswisseling zal de ‘Q’ van Queen komen te vervallen en verder gaan met een ‘K’. Op dinsdag 30 april kan iedereen genieten van muziek en entertainment op het Concordiaterrein in het dorp.

Dit jaar belooft het weer een bijzondere editie te worden. De organisatie heeft vier uitstekende bands weten vast te liggen voor het event. Er wordt dit jaar afgetrapt met de Groningse talenten van Desert Dead Cops. Deze band zal het festival openen om 14.00 uur. Nieuw tijdens deze editie is de toevoeging van een ware tribute-band aan het programma. Als tweede band zal Damaged Justice het podium bestormen en het repertoire van topband Metallica angstvallig dicht benaderen. Ze worden in Nederland gezien als dé Metallica tribute-band en zullen vele nummers spelen van die band.

Hierna is het de beurt aan oude bekenden ‘TraXion’, die met haar spetterende covers ieder feest een boost geeft! Deze Rock- 100 Coverband heeft al eerder in Baflo gestaan… weliswaar in een andere samenstelling, maar telkens met de boomlange frontman Sjaak Veenstra. Hij zorgt er samen met de andere bandleden voor dat het publiek los zal gaan en mee zal zingen met de talloze covers.

Dat de jongens van ‘The Tightropes’ graag in Baflo spelen blijkt wel uit het feit dat ze al voor de derde keer naar dit dorp komen. Dit jaar waren ze erg blij, dat ze de mogelijkheid kregen om KOA af te mogen sluiten. Na het winnen van de eerste editie van Talent Battle GrasPoll (Graspop) is het hard gegaan met de drie sympathieke bandleden. Zo hebben ze onlangs op Eurosonic gespeeld, bij 3FM in de studio gestaan en is hun tweede single Movement net uitgekomen. Tijd dus om iedereen, die ze eerder gemist heeft, kennis te laten maken met de Blues, Funk en Rock muziek, waarmee de band het dagprogramma passend zal afsluiten. Na de festiviteiten op het plein gaat de nabijgelegen jeugdsoos (Kelder) rond 20.00 uur open en kan iedereen zich vermaken met de KOA Afterparty.

Met een trouwe bezoekersschare van zo’n 400/500 per editie heeft het feest zich in de laatste jaren weten te ontpoppen tot een vast uitje voor jong en oud op Koninginnedag. Naast de optredens kunnen de jongere bezoekers plezier maken op een springkussen, in de panna-kooi of geschminkt worden. Meer info kun je vinden op de speciale website: www.koa-baflo.nl of via Facebook.

 

1 Reactie op “30 april: Festival Kelder Open Air 8 in Baflo”

  1. Yeah. that’s what I was exploring for.. thanks. Ros Perry Friedberg

Laat een reactie achter