Eerste Talent Battle ‘Rabo GrasPoll’ Baflo groot succes

13
apr

De samenwerking tussen jeugdsozen Eagle en De Kelder en Stichting Graspop heeft geresulteerd in een zeer geslaagde eerste editie van de Rabobank GrasPoll Battle in Baflo.

Afgelopen zaterdagavond hebben vier jonger talentvolle acts opgetreden en gestreden om de prijzen, afwisselend in de Eagle en de Kelder.

Direct bij aftrap in de Eagle zat de sfeer er goed in met het optreden van Model Depose. Met hun mooie volle sound geïnspireerd op de jaren tachtig muziek van o.a. Depeche Mode wisten ze het publiek te boeien. Met name de sterke zang, begeleid door goed gitaar- en synthesizerwerk met een strakke ritmesectie zijn een ijzersterke combinatie waar letterlijk en figuurlijk muziek in zit.

Na een korte wandeling kon iedereen in De Kelder genieten van Sprokkelhout. Deze band met jonge spelers zette een voornamelijk muzikale set neer. Door het zichtbare speelplezier werd de zang niet eens echt gemist. Het enthousiasme sloeg over op het publiek en dat zorgde voor een uitstekend optreden. Deze band verdiend een extra pluim omdat ze op het laatste moment bereid waren gevonden om in te vallen voor een band die verhinderd was.

Intussen had de derde act de warming-up gedaan in de Eagle. Rap/Hip Hop act ZoWat! uit Nieuw Amsterdam (Dr.) stond al klaar om de bezoekers te vermaken met weer iets geheel anders. Een zeer goed op elkaar ingespeeld duo stortte hun boeiende teksten uit over een verrast publiek. Smaakvol en passend muzikaal begeleid door een DJ lieten ze zien en horen klaar te zijn voor een stap naar de grotere podia.

Het laatste optreden van de avond, in wederom De Kelder, was voor The Tightropes.

Energieke gitaarpop waarbij de invloeden van hun voorbeelden het duidelijkst naar voren kwam bij de geleende gitaarsolo van Jimi Hendrix. Fantastisch optreden waar de vonken vanaf spatten.

Al met al een hele moeilijke opdracht voor de jury, bestaande uit Jaap Mulder (voorzitter), Philip Broeksma, Herman Wesselink en Dick Swiers, om een winnaar aan te wijzen die met de trofee, gemaakt door plaatselijk kunstenares Sibrich Veenland, naar huis zo gaan. Daarnaast was er een optreden te verdienen op het Graspop Festival op 12 mei.

Na een half uurtje beraad kwam de jury met een unanieme beslissing naar buiten; The Tightropes hadden de meeste indruk gemaakt en kon daarmee de prijzen in ontvangst nemen. Het juryoordeel luidde kort samengevat: De zaal ging mee, het plaatje was compleet en het waren topmuzikanten. Ook was er nog een aanmoedigingsprijs, in de vorm van een zilveren beeldje, voor de rappers van ZoWat!.

De organisatie kijkt terug op een hele fijne avond die zeker navolging verdiend als voorproefje en opmaat naar Graspop Festival in de komende jaren. Met dank aan alle meewerkende partijen en sponsoren moet worden gezegd dat de samenwerking tussen de jeugdsozen en Graspop zeer goed is geweest. De extra inspanning die jeugdsoos Eagle heeft moeten doen om midden in de verbouwing toch kans te zien hun gasten warm te ontvangen mag niet onvermeld blijven.

 

Laat een reactie achter