30 April: Qelder Open Air – Koninginnedag

30
apr

Sinds 2006 staat Koninginnedag voor de vrijwilligers van Jeugdsoos de Kelder in het teken van Qelder Open Air. Een jaarlijks terugkerend evenement op 30 april (Queensday), vandaar de ‘Q’ in QOA, wat dit jaar alweer toe is aan de 7e editie. Daar waar in het verleden o.a. een zeskamp, kartrace en andere activiteiten werden georganiseerd op deze dag is de organisatie in dit jaar een andere weg ingeslagen. In de eerste edities speelden de bands nog in een open trailer, maar tegenwoordig staan de muzikanten op een professioneel podium van plaatselijk sponsor Buro Boe. Ook worden er jaarlijks om het festival heen randactiviteiten georganiseerd als voetballen in een pannakooi, staat er een springkussen en kunnen de jongste bezoekertjes geschminkt worden. Hoofdmoot is een middag- avondprogramma waarin we 4 bands laten optreden. Aansluitend op Qelder Open Air zal Party DJ Bas.eu de beste hits van toen en nu door de speakers in de Kelder laten knallen.

We willen de komende edities sprongen vooruit maken en het publiek graag jonge talentvolle bands voorschotelen. Nederland barst van nieuwe bands die dolgraag hun muzikaal kunnen aan het grote publiek willen laten zien… Ook zetten we in op diversiteit in het programma. Voor de zevende editie van Qelder Open Air hebben we de volgende acts uitgenodigd:

*KINKOBRA

*RODEJO

*PARTYBAND SUC-6

*ROCOCO

We trappen de dag af met de band KinKobra… KinKobra speelt Rock ’n Roll for your soul, Energieke Rock!! Deze mannen van KinKobra hebben meer dan 500 nationale en internationale optredens op hun naam staan, Airplay gehad op radio538/3fm/veronica,live 3fm Giel Beelen en is daarnaast winnaar RedBull Bedroomjam en 538 demoduel. Als support-act waren ze te zien in voorprogramma’s van o.a Triggerfinger, Royal Republic, Intwine, a Silent Express, Krezip, Di-rect en speelden in venues als 013, Tivoli, De Melkweg, Paard van Troje & Panama. De locaties werden dampend en uitgerockt achter gelaten. Deze band speelt al om 14:00 uur, dus zorg dat je op tijd bent!!

Na KinKobra zal Rodejo het stokje overnemen met lekkere Country Rock. Muzikale zwaargewichten uit het Noorden in een nieuwe formatie die alle stereotypen over country omverblazen. Bij country denk je al snel aan linedancing, eenzame over-de-prairie-turende cowboys en gezapige teksten met dito begeleidingsband. Zet die gedachte meteen maar in de koelkast: neem een flinke dosis rock, dubbelstemmige gitaarsolo’s, en combineer dat met een bombastische ritmesectie plus goed geschoolde achtergrondstemmen. Daarmee zet Rodejo vanaf 2011 de toon in Nederland in een stijl dat veel te lang een ouderwets stempel heeft gehad. Op kerstavond heeft deze band al een voorproefje gegeven in de Kelder zelf en wil net als toen een knallend optreden neerzetten! Leuk weetje: De oud-drummer van Mooi Wark speelt nu in Rodejo.

Een coverband van naam als Partyband Suc-6 hebben we nog niet eerder gehad op Qelder Open Air. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de band uit 6 enthousiaste en jonge muzikanten. Voor elk van deze zes geldt dat ze hun eigen ervaring op het gebied van muziek en entertainment hebben.

De vele invloeden uit deze ervaringen beloven een spetterend resultaat. Hits van vroeger, Top 40 of toch liever Nederlandstalig? Bij Partyband SUC-6 komt alles aan de orde! Feesttenten, bruiloften, kroegen, zalen of discotheken? De wil om met deze ervaring op verschillende locaties een knalfeest neer te zetten is meer dan aanwezig!

Rococo is een driekoppige vrouwelijke indie/pop band uit het Noorden. De band bestaat uit de tweeling Doortje (zang/bass) en Jorinde Hiddema (gitaar/backingvocals) en drumster Marjolein Huisinga. Met dansbare en catchy nummers zijn de dames bezig Nederland te veroveren. Beïnvloed door bands als Red Light Company, Grammatics, Phoenix, Kasabian maar ook Joy Division en Bloc Party timmeren de dames hard aan de weg. Met onder andere optredens tijdens Noorderzon, Plato Planet (Oosterpoort) en EuroSonic/Noorderslag hebben ze al de nodige podiumervaring. De dames willen zoveel mogelijk spelen en zijn daarom blij om naar Baflo te komen. Het is afwachten tot deze band opgepikt wordt door het grotere publiek.

Leuk om te weten is dat Qelder Open Air elk jaar kan bogen op ongeveer 40 vrijwilligers die belangeloos meewerken om van deze dag een groot succes te maken. Denkt u ook nog even aan de muntjesactie in de Coop? De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de komende edities van QOA. Het geld is hard nodig om de dag rendabel te houden.

Kom op 30 april ook langs bij het parkeerterrein aan de Wier/Kruisstraat. Qelder Open Air, een muzikaal spektakel voor jong en oud op Koninginnedag!

 

5 Reacties op “30 April: Qelder Open Air – Koninginnedag”

 1. idm schreef:

  Great beat ! I would like to apprentice while you amend your site,
  how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 2. It’s hard to find well-informed people in this particular
  subject, however, you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

 3. If some one needs to be updated with latest technologies then he must be go to see this web page and be up to date everyday.

 4. SEARCH ENGINE OPTIMIZATION positioning is a collection of procedures aimed with improving the visibility associated
  with a site in lookup results. The main aim of SEO
  is in order to increase web traffic plus gain a better popularity.

  As a good SEO setting, three factors must end up being considered: credibility, relevance and even user experience.

  -> Credentials: This refers to be able to the popularity of typically the
  site. In case your information is definitely valuable and important,
  that will become more well-known. This is mainly structured on the user knowledge.

  The more the customer shares content and typically the information seems useful, the particular search engine will
  contemplate it more. https://posicionamientoweb-seo.com/blog/

 5. Hello, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that’s genuinely good, keep up writing.

Laat een reactie achter